Вплив учнівського колективу на виховання особистості

Виховна система школи – це цілісна структура, яка сприяє успішній діяльності виховання та будується відповідно до моделі випускника. Важливе місце у системі виховної діяльності закладу посідає управління освітнім процесом.

     З метою висвітлення основних аспектів виховної роботи в закладі загальної середньої освіти з огляду на формування учнівського колективу, адаптації дітей з особливими освітніми потребами у колективі, налагодженню взаємин між учасниками освітнього процесу 21 листопада на базі Уманської гімназії № 8 Уманської міської ради Черкаської області центром професійного розвитку педагогічних працівників управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради проведено семінар заступників директорів з виховної роботи ЗЗСО, УМЦПО «Територія творчості» Уманської міської територіальної громади.  У заході взяла участь методист КНЗ « ЧОІПОПП ЧОР» Наталія Бугайчук, яка ознайомила з алгоритмом створення безпечного освітнього середовища у закладі загальної середньої освіти для забезпечення ефективного попередження та протидії негативним безпековим явищам. Педагоги  гімназії поділилися власним досвідом роботи щодо ролі класного керівника, педагога-організатора у формуванні соціальної активності учнів, зокрема в інклюзивному класі; вирішували шляхи подолання проблем у житті класного колективу. Цікаво презентувала ігрові методики під час проведення майстер-класу  «Подорож у Королівство Турботи» заступник директора з виховної роботи, практичний психолог закладу Вікторія Бурла.

    Таким чином, виховна система школи – це цілісна структура, яка сприяє успішній діяльності виховання та будується відповідно до моделі випускника.

 



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Please publish modules in offcanvas position.