Міжнародна співпраця

Міжнародне співробітництво у галузі освіти є важливою нормою співдружності освітян, оскільки реально сприяє підвищенню мобільності викладачів і студентів, самостійності студентів, рівня їх самоорганізації.

Велике значення в зміцненні міжнародних зв’язків має обмін делегаціями та туристичними групами між Україною, Польщею та Литвою. З метою налагодження безпосередніх контактів і партнерських зв’язків між навчальними закладами та школами-партнерами у 2022, 2023 роках на запрошення Президента м. Ченстохова пана Кшиштофа Матяшчика та за сприяння міського голови Ірини Плетньової  юні уманчани, діти учасників бойових дій, загиблих воїнів, учні, які є переможцями олімпіад, конкурсів та відмінники навчання, мали можливість побувати у м.Ченстохова (Польща). В програмі поїздки було ознайомились зі культурно-історичною спадщиною Республіки Польщі. На жаль, війна внесла свої корективи в цей формат співпраці, і діти з інших країн, у зв’язку з безпековою ситуацією, не можуть відвідувати Україну, тому сподіваємося, що після нашої Перемоги відновиться співпраця між нашими країнами.

 Відносини підтримуються на різних рівнях: проведення олімпіад, різноманітних семінарів, конференцій, творчих проєктів, вивчення досвіду роботи,  відзначення різних свят, створення інформаційної бази для обміну інформацією про новітні педагогічні технології, форми і методи організації освітнього процесу, науково-методичні на практичні досягнення STEM/STEAM освіти.

 

 



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Please publish modules in offcanvas position.