14 грудня 2023 року Управлінням освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради за номером закупівлі UA-2023-12-14-023526-a, було оголошено закупівлю:

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

 

14 грудня 2023 року Управлінням освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради за номером закупівлі UA-2023-12-14-023526-a, було оголошено закупівлю:

 

Предмет закупівлі: ДК 021:2015: 03220000-9- Овочі, фрукти та горіхи (Морква рання, морква середня, морква пізня (код ДК 021:2015: 03221112-4 Морква); буряк ранній, буряк середній, буряк пізній (код ДК 021:2015: 03221111-7 Буряк); цибуля ріпчаста рання, цибуля ріпчаста середня, цибуля ріпчаста пізня (код ДК 021:2015: 03221113-1 Цибуля); часник свіжий (код ДК 021:2015: 03221000-6 Овочі); капуста білоголова рання, капуста білоголова середня, капуста білоголова пізня (код ДК 021:2015: 03221410-3 Капуста качанна), капуста пекінська (код ДК 021:2015: 03221400-0 Капустяні овочі); капуста цвітна свіжа (код ДК 021:2015: 03221420-3 Капуста цвітна); гарбуз (код ДК 021:2015: 03221000-6 Овочі); огірки ранні, огірки пізні (код ДК 021:2015: 03221270-9 Огірки); помідори ранні, помідори пізні (код ДК 021:2015: 03221240-0 Помідори); перець болгарський (код ДК 021:2015: 03221000-6 Овочі); баклажани (код ДК 021:2015: 03221000-6 Овочі); кабачки свіжі (код ДК 021:2015: 03221250-3 Кабачки); кріп (зелень) (код ДК 021:2015: 03221000-6 Овочі); петрушка (зелень) (код ДК 021:2015: 03221000-6 Овочі); яблука (код ДК 021:2015: 03222321-9 Яблука); банани (код ДК 021:2015: 03222111-4 Банани); апельсини (код ДК 021:2015: 03222220-1 Апельсини); мандарини (код ДК 021:2015: 03222240-7 Мандарини); лимони (код ДК 021:2015: 03222210-8 Лимони); виноград (код ДК 021:2015: 03222341-5 Виноград столовий); сливи (код ДК 021:2015: 03222334-3 Сливи); груші (код ДК 021:2015: 03222322-6 Груші); полуниця (код ДК 021:2015: 03222313-0 Полуниця); персики (ДК 021:2015 - 03222332-9 – Персики), нектарин (ДК 021:2015 - 03220000-9 - Овочі, фрукти та горіхи))

 

Обґрунтування технічних та якісних характеристик закупівлі

 

Назва предмета закупівлі

Технічні вимоги до предмета закупівлі

1

Яблука

Свіжі вирощені в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин. Повинні бути свіжими, цілими, чистими, однакові за формою, без механічних пошкоджень, не пошкоджені хворобами і шкідниками, достатньої зрілості, без ознак гнилі. Колір відповідно до сорту, без плям.

2

Мандарини

Плоди свіжі, чисті без механічних пошкоджень, без пошкоджень шкідниками і хворобами. Запах та смак, властиві свіжим мандаринам, без стороннього запаху і присмаку, забарвлення від світло - помаранчевого до помаранчевого кольору. Плоди зелені, підгнилі і підморожені не допускаються. Відповідність вимогам діючого санітарного законодавства України.

3

Банани

Свіжі, цілі, чисті, цілком розвинуті, з жовтим забарвленням шкірки, з незначними залишками зелені на кінцях. М’якоть щільна, шкірка легко від неї відділяється. Довжина середні. Якість відповідає вимогам ДСТУ.

4

Апельсини

М'якоть плодів солодка, соковита. Вирощені в природних умовах без перевищеного вмісту хімічних речовин, без ГМО. Плоди свіжі, цілі, тверді, чисті, без плям, здорові, не зів'ялі, без гнилі, стиглі, без пошкоджень хворобами, без зайвої вологості, типовою для анного сорту форми і забарвлення. Вміст нітратів мг/кг, не більше норм визначених ДСТУ.

5

Лимони

Плоди середнього розміру, вирощені в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин, без ГМО. Зовнішній вигляд – плоди, свіжі, чисті, цілі, здорові, одинакові за формою, розміром і забарвленням. Не допускається наявність плодів гнилих, в’ялих, перезрілих, пошкоджених шкідниками, хворобами. та з механічними пошкодженнями. Смак і запах – відповідає свіжим лимонам., кислий, без гіркоти, без сторонніх запахів і присмаків. Якість відповідає вимогам ДСТУ.

6

Виноград

Ягоди свіжі, дозрілі, без пошкоджень, колір відповідно до сорту, без сторонніх домішок та запаху, солодкі. Не допускається пошкодження шкідниками, хворобами або механічні пошкодження. Не допускаються грона ягід перезрілі, пошкоджені, розчавлені, підморожені, запарені, з тріщинами, плямистим забарвленням.

7

Сливи

Слива має бути свіжою, зрілою, здоровою, чистою, відповідати вимогам діючого санітарного законодавства України. Відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України. Без ГМО. Запах і смак-властиві сливі без стороннього запаху та смаку. Форма і колір повинні відповідати ботанічному сорту.

8

Груші

Плоди мають бути непошкодженими , високоякісними без ознак гниття і псування, чистими свіжими, без порожнин і тріщини, відповідного ступеня стиглості, але не перестиглі, без комах-шкідників та слідів від їхніх пошкоджень з нормальною вологістю поверхні без стороннього запаху і присмаку. Відповідати ДСТУ.

9

Полуниця

Полуниця повинна бути свіжа, без ознак гнилі, без ознак захворювання, без механічних пошкоджень та ушкоджень шкідниками, без сторонніх присмаків, запахів, без ГМО.

10

Персики

Без ГМО та пестицидів, не оброблені шкідливими хімікатами, без гнилі та пошкоджень, не в`ялі.

11

Нектарин

Без ГМО та пестицидів, не оброблені шкідливими хімікатами, без гнилі та пошкоджень, не в`ялі.

12

Помідори свіжі

Плоди свіжі, цілі, чисті, здорові, не пошкоджені шкідниками, щільні, неперезрілі, з плодоніжкою і без плодоніжки, без механічних пошкоджень і сонячних опіків. Запах і смак властиві даному сорту, без стороннього запаху і смаку. Не допускаються плоди з незагоєними тріщинами, зелені, м’яті, загнилі, уражені хворобами, зів’ялі, перестиглі, з наявністю землі прилиплої до плодів

13

Огірки свіжі

Плоди свіжі, цілі, неушкоджені, здорові, незабруднені, без механічних пошкоджень. Внутрішня будова : м’якоть щільна, з недорозвиненими водянистим насінням. Запах і смак властиві 23анному ботанічному сорту без стороннього запаху і смаку. Без хімікатів. Товар не повинен містити генетично модифіковані організми (ГМО). Тара фасування – картонні або дерев’яні ящики.

14

Цибуля

Відбірні цибулини, визрілі, свіжі, сухі, за формою і забарвленням властиві ботанічному сорту, з добре висушеним верхніми лусочками і висушеною шийкою довжиною від 2 до 5 см, без стороннього запаху та присмаку. Розмір цибулі по найбільшому поперечному діаметру – не менше 3 см (для овальної форми), 4 см (для всіх інших). Фасування – мішок сітчастий або ящик. Без хімікатів та консервантів. Товар не повинен містити генетично модифіковані організми (ГМО)

15

Морква

Плоди стиглі, свіжі, цілі, чисті, сухі, здорові, неперезрілі, щільні, непророслі, не зів’ялі , не пошкоджені комахами та хворобами, типової для свого ботанічного сорту форми і забарвлення, смаку і запаху, без механічних пошкоджень і сонячних опіків. Розмір коренеплодів в діаметрі повинен складати від 3,0 см до 7,0 см. однакові за формою та забарвленням, не в’ялі, без тріщин, без ознак проростання. Фасування – мішок сітчастий або ящик. Без хімікатів та консервантів. Товар не повинен містити генетично модифіковані організми (ГМО).

16

Буряк

Плоди стиглі, свіжі, цілі, чисті, сухі, здорові, неперезрілі, щільні, непророслі, не зів’ялі, не пошкоджені комахами та хворобами, типової для свого ботанічного сорту форми і забарвлення, смаку і запаху, без механічних пошкоджень і сонячних опіків. Розмір коренеплодів в діаметрі повинен складати до 14,0 см, однакові за формою (округла, циліндрична) та забарвленням, не в’ялі, без тріщин, без ознак проростань. Фасування – мішок сітчастий або ящики. Без хімікатів та консервантів. Товар не повинен містити генетично модифіковані організми (ГМО).

17

Капуста

Качани свіжі, цілі, здорові, чисті, пружні, цілком сформовані, непророслі, типової для ботанічного сорту форми і забарвлення, без ушкоджень сільськогосподарськими шкідниками, без зайвої зовнішньої вологості, з чистим зрізом кочерги. Запах і смак властиві даному ботанічному сорту, без стороннього запаху і присмаку. Качани повинні бути зачищені до щільно облягаючи зелених або білих листів. Не допускається качанів тріснутих, з механічними пошкодженнями, пророслих, уражених точковим некрозом, загнивши, морожених. Капусту фасують довільною масою нетто, в сітки або інші види споживчої упаковки, яка відповідає за показниками безпеки вимогам. Без хімікатів та консервантів. Товар не повинен містити генетично модифіковані організми (ГМО).

18

Капуста пекінська

Повинна мати пухкі качани з гофрованими листками світло-зелених кольорів. Має бути свіжа, ціла, середнього розміру не пошкоджена, колір та смак відповідає типовим для ботанічних сортів, не пошкоджені шкідниками.

19

Часник

Цибулини часнику повинні бути відбірними крупними, твердими, визрілими, цілими, сухими, за формою і забарвленням властиві ботанічного сорту, з добре висушеними верхніми лусочками і висушеною шийкою, не пошкоджені сільськогосподарськими шкідниками і хворобами, непророслі, без підвищеного вмісту хімічних речовин, достатньої зрілості, без ознак гнилі та плям. Цибулина куляста, трохи плескувата, складається з так званих «зубчиків», кожен з яких вкритий тонкою, але жорсткою шкірястою лускою. Зверху цибулина повинна бути вкрита лусками білого або жовтуватого кольору. Зубчики більш-менш рельєфно виступають на бічній поверхні цибулини. Зовнішній бік кожного зубчика опуклий, широкий, внутрішній – увігнутий, вузький.

20

Гарбуз

Плоди мають бути цілими, свіжими, чистими, здоровими, без ознак гнилі, механічного пошкодження та пошкодження шкідниками, з характерним забарвленням та формою відповідно до опису ботанічного сорту, не здерев`янілі, без надлишку зовнішньої вологості, вирощені в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин. Смак і запах властиві даному ботанічному сорту, без стороннього запаху і присмаку. Товар повинен відповідати ДСТУ 3190-95  Гарбузи продовольчі свіжі. Технічні умови.

21

Перець болгарський

Плоди перцю солодкого мають бути свіжими, зрілими, цілими, чистими, не забруднененими, без механічних пошкоджень, не мороженими, з плодоніжкою, правильної типової форми, одинакові за розміром. ДСТУ 2659-94 «Перець солодкий свіжий Технічні умови». або ТУ виробника певного виду товару.

22

Кабачки свіжі

Кабачки повинні бути свіжими, без ознак гнилі, без ознак захворювання, без механічних пошкоджень та ушкоджень шкідниками, без сторонніх присмаків, запахів. Без ГМО.

23

Баклажани

На плодах не повинно бути пошкоджень, вм'ятин, тріщин, плям. Розмір плоду  не більше 20 см. Поверхня гладка, суха і досить пружна. Плодоніжка зеленого забарвлення. Колір плоду повинен бути рівного фіолетового забарвлення. М'якоть пружна, без порожнеч, з наявністю  насіння. Якість повинна відповідати нормам ГОСТ, ДСТУ та інших документів, що діють на території України.

24

Кріп (зелень)

Зовнішній вигляд: рослини без коренів, молоді, свіжі, чисті, без зайвої зовнішньої вологості, з зеленим листям, без квіткових парасольок, не пошкоджені хворобами, без ознак огрубіння, самозігрівання, без початку формування насіння. Запах і смак: характерні для ботанічного сорту, без стороннього запаху та/або присмаку. Не допускається пожовкле листя, загрубілі стебла, домішки бур'янів, зів'ялість, з квітковими парасольками, наявність землі та іншого бруду. Товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, що передбачені чинним законодавством, в тому числі згідно Закону України " Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів". Фасування: Фасування: п/е плівка.

25

Петрушка (зелень)

Зовнішній вигляд: рослини без коренів, молоді, свіжі, чисті, без зайвої зовнішньої вологості, з зеленим листям, без квіткових парасольок, не пошкоджені хворобами, без ознак огрубіння, самозігрівання, без початку формування насіння. Запах і смак: характерні для ботанічного сорту, без стороннього запаху та/або присмаку. Не допускається пожовкле листя, загрубілі стебла, домішки бур'янів, зів'ялість, з квітковими парасольками, наявність землі та іншого бруду. Товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, що передбачені чинним законодавством, в тому числі згідно Закону України " Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів". Фасування: Фасування: п/е плівка.

 

Кількість – 89840 кг: морква рання – 3000 кг, морква середня – 2000 кг, морква пізня – 6000 кг, буряк ранній – 2000 кг, буряк середній – 1000 кг, буряк пізній – 4600 кг, цибуля ріпчаста рання – 2500 кг, цибуля ріпчаста середня – 1200 кг, цибуля ріпчаста пізня – 4200 кг, часник свіжий – 200 кг, капуста білоголова рання – 3500 кг, капуста білоголова середня – 2000 кг, капуста білоголова пізня – 5800 кг, капуста цвітна свіжа – 400 кг, капуста пекінська – 400 кг, гарбуз – 4000 кг, огірки ранні – 1500 кг, огірки пізні – 2200 кг, помідори ранні – 1500 кг, помідори пізні – 1800 кг, перець болгарський – 500 кг, баклажани – 600 кг, кабачки свіжі – 600 кг, кріп (зелень) – 20 кг, петрушка (зелень) – 20 кг, яблука – 17000 кг,банани – 7000 кг, апельсини – 7000 кг, мандарини – 3500 кг, лимони – 300 кг, виноград – 700 кг, сливи – 700 кг, груші – 700 кг, полуниця – 500 кг; нектарин – 500 кг, персик – 400 кг.

Поставка товару - згідно заявки-замовлення.

Товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів,що передбачені чинним законодавством, в тому числі згідно Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»Товар за якістю повинен відповідати вимогам ДСТУ 4506:2005, показникам безпечності та якості для харчових продуктів, чинним нормативним документам, затвердженим у встановленому законодавством порядку, відповідати вимогам Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997р. №771/97-ВР (зі змінами), Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти від 25.09.2020 № 2205, Санітарним регламентом  для дошкільних навчальних закладів від 24.03.2016 №234 та інших нормативних документів на відповідний вид продукції.

 

Обґрунтування розміру бюджетного призначення

Обсяги закупівлі визначено відповідно до очікуваної потреби та обсягу фінансування, відповідно до кошторису на 2024 рік, становить 4011200 грн.00 коп. з ПДВ.

 

Обґрунтування очікуваної ціни закупівлі/бюджетного призначення

Очікувана вартість обрахована відповідно до середньоринкового рівня цін на фрукти та овочі (для потреб дошкільних закладів освіти).

 

(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами)



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Please publish modules in offcanvas position.