Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

STEM – освіта майбутнього

26 квітня на базі Уманської гімназії № 14 Уманської міської ради Черкаської області (директор Тетяна Глущук) центром професійного розвитку педагогічних працівників управління освіти та гуманітарної політики для заступників директорів з навчально-виховної роботи закладів загальної середньої освіти Уманської територіальної громади й відділу освіти, культури, молоді та спорту Ладижинської сільської ради проведено семінар з теми «STEM-освіта: розвиваємо навички майбутнього». Роботу закладу з використання STEM-технологій в освітньому процесі, як одного із шляхів формування мотивації учнів до навчання, презентувала заступник директора Людмила Чухрієнко, яка акцентувала на системі освітніх послуг, що поєднує природничі й математичні освітні галузі та сприяє розвитку особистості. Цікавим був виступ аспіранта  кафедри фізики й астрономії та методик їх викладання Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Сергія Декарчука, який розповів про становлення фахівців науково- технічних професій на базі закладу, роботу гуртка для учнів початкових класів та продемонстрував модель робота, що був представлений на виставці в м. Києві.

      Експозитарій «STEM-середовище гімназії» представили  Лариса Гончар, учитель біології  та Ольга Смирнова, учитель хімії. Учасники семінару ознайомилися з пізнавальними матеріалами предметних тижнів «Земля-планета для нащадків», «Вода-не просто рідина», «Інженерного тижня», взяли участь у майстерці з виготовлення мила. Учні 7-9 класів майстерно презентували проекти: «Моделювання біології», «Лісовий клас», «Штучна екосистема», «Вирощуємо кристали», «Створюємо хімічні речовини», «Дівчата STEM». Учитель інформатики Олег Макарчук поділився результатами роботи гуртка для учнів 5 класу «Робототехніка: фантастика-сучасність-майбутнє».

    Катерина Музиченко, вчитель математики, ознайомила заступників директорів з використанням інноваційних інструментів на базі штучного інтелекту для STEM-освіти. Учасники спробували за допомогою нейромережі Chat GPT створювати, обробляти та генерувати тексти, зображення, за допомогою програми Slidesgo-створювати презентації. Використовуючи передові нейромережні технології Metademolab та Al Comic Factory,    анімували малюнки, створювали комікси.   

    Незабутні враження залишилися після психологічного тренінгу, який професійно провела практичний психолог гімназії Ольга Саврацька.

    Підсумок семінару  проведено у формі методичного діалогу, учасники високо оцінили  практичну спрямованість усіх проведених заходів.

 

 



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas