Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Професійний стандарт учителя і як його хочуть змінити в 2024 році

  Директорка українського інституту розвитку освіти Наталія Софій розповіла, що таке професійний стандарт вчителя. Зокрема, затверджений у 2019 році документ визначає загальні іпрофесійні компетентності педагога, а також містить опис кваліфікаційних категорій.
  Як зазначає керівниця відомства, зміни передбачатимуть додавання ще двох аспектів. У першому   йтиметься про комунікацію – як вона буде проходити та між ким, у момент виконання   вчителем певні функції.
 Другий передбачатиме автономію педагога, аби показати самостійність у здійсненні функцій. С офій зазначила, що нині працюють і над формулюванням компетентностей, адже при їх   розробленні більше орієнтувалися на початкову школу.
 За її словами, також хочуть скоротити та узагальнити пояснення, при цьому створивши додатковий навчально-методичний пакет з практичними інструментами. Зокрема, йдеться про анкети для самооцінювання компетентностей, шаблони допомоги у складанні плану професійного розвитку та поради використання отриманих результатів. Директорка УІРО зазначила, що на початку 2024 року планується створити громадське обговорення оновленого стандарту.


 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas