Забезпечення достатнього, якісного, безпечного, збалансованого харчування у закладах освіти залишається одним із пріоритетних завдань сьогодення. Організація харчування у закладах освіти та закладах оздоровлення та відпочинку здійснюється з дотриманням норм харчування, вимог санітарного законодавства та законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів. Приготування готових страв здійснюється з дотриманням процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).
26 березня 2024 року ці та інші питання з організації харчування в закладах освіти було розглянуто на навчанні за участю начальника Уманського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області Лариси Качанової та фахівців служби. На навчання були запрошені директори закладів загальної середньої освіти, завідувачі закладів дошкільної освіти, відповідальні особи з організації харчування, керівники групи НАССР, медичні сестри та кухарі закладів освіти Уманської територіальної громади.
Під час навчання розглядалися такі теми:
- «Актуальні проблеми організації харчування та впровадження системи НАССР в закладах освіти» висвітлювала начальник Уманського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області Лариса Качанова;
- «Організація харчування, формування меню, аналіз виконання норм харчування» розкрила начальнику відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Уманського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області Ковбасюк Валентина Петрівна;
- «Гігієнічні вимоги до харчування в закладах загальної середньої освіти» дане питання представляла заступник начальника управління-начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Оксана Байда.